Εμπειρία εθελοντή

«Κάν’ το μόνος σου»…  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασχολήθηκε με την ανεργία των νέων και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ημερών κληθήκαμε να συμμετάσχουμε σε διάφορες δραστηριότητες, άλλες πιο θεωρητικές και άλλες πιο διαδραστικές  που αφορούσαν το βασικό θέμα του προγράμματος καθώς και διάφορους τρόπους για το πώς να δημιουργήσουμε τη δική μας επιχείρηση, εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίζουμε χρήματα, διασαφήνιση ορισμών όπως «διαφήμιση», «μάρκετινγκ» κλπ καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους κλπ.

Η οργάνωση και η συμμετοχή των μελών όλων των ομάδων σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή. Σαφώς σε τέτοιου είδους προγράμματα με τη συμμετοχή τόσων ατόμων, είναι συχνό το φαινόμενο της απόκλισης από το γενικό κανόνα.  Αυτό το πρόγραμμα δεν αποτέλεσε εξαίρεση σε αυτό, σε αρκετά σημεία. Όμως, αυτή είναι μία από τις προκλήσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις όταν συμμετέχεις σε ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι να μπορέσεις να συνεννοηθείς, να έρθεις σε επαφή, να συνεργαστείς και να διαχειριστείς καταστάσεις με ανθρώπους που πιθανότατα διαφέρουν από εσένα. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων συμμετείχε κανονικά και ενεργά στις δραστηριότητες αλλά και στα γεγονότα εκτός του εκπαιδευτικού πλαισίου, όπως για παράδειγμα οι διαπολιτισμικές βραδιές και οι ωραίες στιγμές που ακολουθούσαν μετά από αυτές.

Θεωρώ πως πέρα από τις χρήσιμες γνώσεις που αποκομίσαμε στα πλαίσια του προγράμματος, αποτελεί εξίσου σημαντικό στοιχείο το ότι  «κερδίσαμε» νέους ανθρώπους στις ζωές μας. Πρώτα από όλα μεταξύ μας, ως ελληνική ομάδα,  μπορεί μεν ορισμένοι να  γνωριζόμασταν από πριν αλλά παρόλα αυτά «δέσαμε» πολύ μεταξύ μας και μοιραστήκαμε εξαιρετικές στιγμές.  Το ίδιο συνέβη και με πολλά άτομα άλλων εθνικοτήτων, κάτι που ήταν από τα βασικά ζητούμενα, με άλλους περισσότερο με άλλους λιγότερο.  Ωστόσο…

Τι μένει στο τέλος μετά από 10 έντονες και γεμάτες μέρες; Μένει ένα όμορφο χαμόγελο στα πρόσωπα μας, για όλα αυτά που δώσαμε, πήραμε και μοιραστήκαμε, όλες τις όμορφες εμπειρίες που βιώσαμε μαζί με ανθρώπους που γνωρίζαμε είτε γνωρίσαμε εκεί, όλα τα δυνατά συναισθήματα, γέλια και «στιγμές» που περάσαμε μαζί και κατάφεραν μέσα σε τόσες μέρες να μας ενώσουν.

Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτό το πρόγραμμα, καθώς και ευχαριστώ ξεχωριστά κάθε ένα από τα παιδιά, για όλα αυτά τα ωραία και όμορφα πράγματα που μοιραστήκαμε.

Αποστολία

YE Do It Yourself, Lithuania (3)YE Do It Yourself, Lithuania (1) YE Do It Yourself, Lithuania (2)YE Do It Yourself, Lithuania (4) YE Do It Yourself, Lithuania (5) YE Do It Yourself, Lithuania (6) YE Do It Yourself, Lithuania (7) YE Do It Yourself, Lithuania (8) YE Do It Yourself, Lithuania (10) YE Do It Yourself, Lithuania (11) YE Do It Yourself, Lithuania (12) YE Do It Yourself, Lithuania (13) YE Do It Yourself, Lithuania (14) YE Do It Yourself, Lithuania (15) YE Do It Yourself, Lithuania (16) YE Do It Yourself, Lithuania (17) YE Do It Yourself, Lithuania (18) YE Do It Yourself, Lithuania (19) YE Do It Yourself, Lithuania (20) YE Do It Yourself, Lithuania (21) YE Do It Yourself, Lithuania (22)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s