Εμπειρίες εθελοντών

10-12-13

Η ομάδα συναντιέται στο αεροδρόμιο το πρωί με έτοιμες βαλίτσες και από ένα μεγάλο χαμόγελο για να ξεκινήσει το ταξίδι μας…..

2 βράδια μετά ήμασταν στο Bakuriani, μοιραστήκαμε σε δωμάτια και γνωριστήκαμε με τους συγκάτοικους μας. Ενθουσιασμός χαρά κ αι πολλά πολλά ονόματα να ανταλλάσσονται στους διαδρόμους. Αυτά θα ήταν τα άτομα που θα περνούσαμε 7 μέρες μαζί τους. Η επόμενη μέρα αφιερώθηκε στο να μάθουμε τα ονόματα και να δεθούμε μεταξύ μας. Πράγμα που στο τέλος ημέρας είχε επιτευχτε,ί οι trainersήταν κοντά μας μέρος μας από το πρώτο λεπτό .

Την επομένη ξεκινά το πρόγραμμα, πολλά πράγματα καινούρια να μάθουμε και όμως μέσα από παιχνίδια και τους δικούς μας αυτοσχέδιους ολυμπιακούς αγώνες, καταφέραμε να κάνουμε μια καλή αρχή για την κατανόηση της μετανάστευσης. Γίναμε μέρος της κατασκευής της σελίδας του προγράμματος και του μότο μας. Κάθε μέρα, γέλια και βραδινές συζητήσεις. Η οργάνωση ήταν άψογη και όλα τα παιδία είχαμε γίνει μια μεγάλη μεγάλη παρέα, ακόμα και οι trainersήταν μαζί μας.

Μια πορεία 7 ημερών για να κατανοήσεις έννοιες και ιστορία για την μετανάστευς,η πράγματα που δεν ήξερες ακόμα και για την ίδια σου την χώρα. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό, όλοι κάτι δώσαμε από τις γνώσεις μας και κάτι πήραμε, και όλοι συμβάλαμε στο να κάνουμε αυτές τις 7 μέρες αξέχαστες.

Μέσα στις 7 μέρες, φυσικά υπήρχαν τα interculturalβράδια μας ( βραδιές που κάθε συμμετέχων παρουσίαζε την χώρα του μέσα από φαγητό, ποτό και άλλα…).

Η Γεωργία ήταν μια πραγματική έκπληξη για μένα.

Ελπίζω να ξανά πάω σύντομα….

Αν και η Άγαθα ντρέπεται εγώ την ευχαριστώ και εκείνη και τον Αποστόλη

ΞέρετεεσείςJ

‘’migration Connecting people.’’

Κωνσταντίνα Γιαννακίδου

 

Ήτανε μεσημέρι Πέμπτης, μιας φαινομενικά συνηθισμένης καθημερινής, όταν όπως έβλεπα τα τελευταία νέα στο facebook έπεσα πάνω στη δημοσίευση ενός φίλου μου που αναφερόταν σε ένα πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Γεωργία. Μου τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον και αφού το σκέφτηκα λίγο, συμπλήρωσα την αίτηση και την έστειλα. Μετά από λίγες μέρες ενημερώνομαι ότι επιλέχθηκα για το πρόγραμμα στην Γεωργία. Αμέσως πετάω από την χαρά μου, καθώς δεν είχα συμμετάσχει ποτέ προηγουμένως σε κάτι τέτοιο. Συγχρόνως αρχίζω να ψάχνω πληροφορίες και βιντεάκια στο youtube για τα μέρη που θα πήγαινα. Οι μέρες περνάνε και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την μεγάλη στιγμή. Όλα πηγαίνουν καλά, γνωριζόμαστε και με τα άλλα δύο παιδιά που θα ταξιδεύαμε μαζί, τον Σάββα και την Κωνσταντίνα, κλείνουμε και τα αεροπορικά εισιτήρια και πλέον όλα είναι έτοιμα.

Έπειτα από ένα ευχάριστο ταξίδι, προσγειωνόμαστε στην Τιφλίδα. Από την πρώτη στιγμή ο ενθουσιασμός και το χαμόγελο βρίσκονταν μόνιμα στα χείλη μας. Μια χώρα αρκετά άγνωστη για εμάς, που αν δεν ήταν το πρόγραμμα δεν θα είχαμε την ευκαιρία να την επισκεφθούμε, μας κίνησε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Γεμάτοι περιέργεια, περπατούσαμε στους δρόμους, κοιτούσαμε τα αξιοθέατα, ρωτούσαμε να μάθουμε πιο πολλά για τον τόπο, γνωρίζαμε τον πολιτισμό τους, δοκιμάζαμε παραδοσιακά φαγητά.

Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο στον οικισμό Bakuriani, όπου θα γινόταν το πρόγραμμα. Εκεί συναντηθήκαμε με άλλους νέους από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Ήταν μία εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα. Αμέσως συστηθήκαμε, γνωριστήκαμε, δεθήκαμε με τους άλλους και γίναμε όλοι μια πολύ καλή παρέα παρά τις διαφορές μας. Και όλα αυτά μέσα από πρωτότυπες και δημιουργικές δραστηριότητες. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να «βιώσουμε» την γνώση μέσα από έξυπνα «παιχνίδια», ομαδικές δραστηριότητες και πολλές εκπλήξεις, τα οποία μπορούσαμε να τα προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας κάθε φορά και να κάνουμε και τις δικές μας προτάσεις στους διοργανωτές, οι οποίοι ήταν σαν φίλοι μας. Έτσι, μαθαίναμε μέσα από έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

Ταυτόχρονα, το κέφι ήταν αμείωτο. Τραγούδι, πάρτι, χορός, παραδοσιακό γλέντι, βόλτες στο δάσος, εκδρομές, σκι, ιππασία στο χιόνι, χιονοπόλεμος, κρυφτό, παντομίμα, μαξιλαροπόλεμος και ξενύχτια με ενδιαφέρουσες συζητήσεις ήταν μερικές από τις ωραίες στιγμές που περάσαμε εκεί. Να μην πω και για τις πολιτιστικές βραδιές, όπου είχαμε την δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τους πολιτισμούς των νέων από τις άλλες χώρες, να δοκιμάσουμε τοπικά εδέσματα και ποτά καθώς και να παρουσιάσουμε στους άλλους την δική μας χώρα, κουλτούρα και να ανταλλάξουμε εμπειρίες.

Συνεπώς, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, που επηρέασε αρκετά τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι, τον τρόπο που βλέπω τόσο τον εαυτό μου όσο και τους άλλους καθώς και το πώς αντιμετωπίζω διάφορες καταστάσεις. Με την πρώτη ευκαιρία θα ήθελα πολύ να το ξαναδοκιμάσω. Άμα θέλεις και εσύ να ζήσεις κάτι παρόμοιο μπορείς να ενημερώνεσαι από την ιστοσελίδα μας για τα νέα προγράμματα που προκύπτουν και να δηλώσεις συμμετοχή. Είναι στο χέρι σου!

TC_East-West_Migration (1)TC_East-West_Migration (2) TC_East-West_Migration (3) TC_East-West_Migration (4) TC_East-West_Migration (5) TC_East-West_Migration (6) TC_East-West_Migration (7) TC_East-West_Migration (8) TC_East-West_Migration (9) TC_East-West_Migration (10) TC_East-West_Migration (11) TC_East-West_Migration (12) TC_East-West_Migration (13) TC_East-West_Migration (14) TC_East-West_Migration (15) TC_East-West_Migration (16) TC_East-West_Migration (17) TC_East-West_Migration (18) TC_East-West_Migration (19) TC_East-West_Migration (20) TC_East-West_Migration (21) TC_East-West_Migration (22) TC_East-West_Migration (23) TC_East-West_Migration (24) TC_East-West_Migration (25) TC_East-West_Migration (26) TC_East-West_Migration (27) TC_East-West_Migration (28) TC_East-West_Migration (29)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s