Εμπειρία εθελοντή

Dialogue instead of conflict ήταν ο τίτλος που μου τράβηξε την προσοχή περισσότερο από κάθε τίτλο εφημερίδας ή internetικού αρθρου που διάβαζα επί εβδομάδες εν μέσωέξαρσης ρατσιστικών φαινομένων και ντροπιαστικών εικόνων καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βία, διαμαρτυρία και θάνατοι. Ήταν σαν κουκίδα φωτός σε απελπισμένους καιρούς και σε μια χώρα που είναι απαγορευτική για την τσέπη νέων και μη ταξιδιωτών.

Η δύναμη του νόμου και η δύναμη των πολιτών, τα βραβεία Νόμπελ κι αυτά θύμα αλλαγών στην ιστορία της κληρονομιάς που άφησεο ειρηνιστής κι ενας λαός, που κρίνει όλους τους πολίτες με ισα κριτήρια, που καλείτε να αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο εναν δολοφόνο 77 ψυχών στο νησί της Ουτόγια.

Νορβηγία λοιπόν, και ειρήνη! Μη βία, κοινωνική ανυπακοή, εναντίωση στην εξωφρενικά αναπτυσσόμενη οπλοβιομηχανία και τα λεγόμενα «έξυπνα όπλα», ψηφιακός ακτιβισμός, κι ένας άνθρωπος που ‘δραπέτευσε’ από τον κόσμο για να μπεί φυλακή! ρεζιλεύοντας ολόκληρο το δικαστικό σύστημα του ’70 καταφέρνοντας να εκθέσει πολιτικές χειραγώγησης και να διαμαρτυρηθεί για τα κριτήρια φυλάκισης.

Πρώτη φορά που συνάντησα Αρμένιους, και Αζερμπαιτζανούς, πρώτη φορά που άκουσα για ζητήματα που φλέγουν χώρες σαν πολλά δικά μας, και η ντροπή που ένιωσα για την βολή μου στην στενή πραγματικότητα του τόπου μου.

Είδα πως έχω πολλά κοινά με ανθρώπους που πίστευα οτι δεν θα είχα τίποτε να πώ, ήπια, έπαιξα, βόλταρα και γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους. Γνώρισα άλλους τέσσερις Ελληνες πραγματικά διαμάντια, ανθρώπους που θα κρατήσω κοντά στην καρδιά μου για πάντα, και θα ελπίζω να μην σταματήσουν ποτέ αυτές οι υπέροχες γνωστικές και ταξιδιωτικές ευκαιρίες.

Ευχαριστώ τον υπέροχο κόσμο του YouthinActionκαι την αναγνώριση και αυξανόμενη ζήτηση αυτών των προγραμμάτων που συντελούν στην διεκδίκηση για υλοποίηση τους από το YouthfullyYours.

Άγαθα Μίγγου

oslo (2)oslo (3) OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s