Εμπειρίες εθελοντών

To youthfully yours μου χάρισε μία εμπειρία ζωής με τη συμμετοχή μου στο training course :woman participation to labour. Οφείλω να ομολογήσω ότι στην αρχή ήμουν αγχωμένη γιατί θα ταξίδευα μόνη και θα περνούσα μια εβδομάδα με ανθρώπους που δεν είχα ξαναδεί!Όμως όλοι οι φόβοι μου σύντομα έδωσαν τη θέση τους σε συναισθήματα ανακούφισης και χαράς διότι ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με νέους από άλλες χώρες, ανταλλάξαμε απόψεις ,ιδέες ,πληροφορίες για τον εαυτό και τη χώρα μας και μέσα στο γενικό κλίμα συνεργασίας δεθήκαμε ως ομάδα. Aπό τις δημιουργικές δραστηριότητες και την άτυπη εκπαίδευση μάθαμε πολλά για τη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία,τις κοινωνικές ανισότητες που στηρίζονται στο φύλλο αλλά και πώς αντιμετωπίζει τις γυναίκες η κοινωνία της κάθε συμμετέχουσας χώρας. Εντωπίσαμε στερεότυπα που δυστυχώς έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητά μας, τα συζητήσαμε και προσπαθήσαμε να απαλλαγούμε από αυτά. Γνωρίσαμε την Κωνσταντινούπολη,τριγυρίσαμε στα σοκάκια της ,γευτήκαμε το υπέροχο φαγητό της και μεθύσαμε από τα αρώματα της. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα…συνειδητοποιήσα ότι μετά από ένα τέτοιο ταξίδι,ένα κομμάτι μου πάντα θα ανήκει στην Πόλη!

Χατζηκωνσταντινίδου Κωνσταντίνα

 

Λένε ότι η καλύτερη επένδυση είναι αυτή που γίνεται σε νέες εμπειρίες και ταξίδια και έχουν πραγματικά δίκιο, γιατί οι όμορφες αναμνήσεις που ακολουθούν σε συντροφεύουν μια ζωή! Μια τέτοια ξεχωριστή ευκαιρία λοιπόν δόθηκε και σε μένα τον περασμένο Αύγουστο: Ένα όνειρο ζωής, η επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη, έγινε πραγματικότητα μέσω του Youthfully Yours! Ο προορισμός αγαπημένος, το θέμα του training course άκρως ενδιαφέρον και η συναναστροφή με άτομα από δέκα διαφορετικές χώρες πολύτιμη και δημιουργική! Οι εκπαιδευτές μας χρησιμοποιώντας κατάλληλες τεχνικές μπόρεσαν πολύ γρήγορα να «δέσουν» την ομάδα κι έτσι μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής απόψεων ήρθαμε σε επαφή με τον πολιτισμό των άλλων χωρών, ενημερωθήκαμε για τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας αλλά και δοκιμάσαμε παραδοσιακές γεύσεις, χορέψαμε τοπικούς χορούς και φύγαμε έχοντας αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας για μια ζωή!

Λεμπιδάκη Κατερίνα

 

77. woman_participation(1) 77. woman_participation(2) 77. woman_participation(3) 77. woman_participation(4) 77. woman_participation(5) 77. woman_participation(6) 77. woman_participation(7) 77. woman_participation(8) 77. woman_participation(9) 77. woman_participation(10) 77. woman_participation(11) 77. woman_participation(12) 77. woman_participation(13) 77. woman_participation(14) 77. woman_participation(15) 77. woman_participation(16) 77. woman_participation(17) 77. woman_participation(18) 77. woman_participation(19) 77. woman_participation(20) 77. woman_participation(21) 77. woman_participation(22) 77. woman_participation(23) 77. woman_participation(24) 77. woman_participation(25) 77. woman_participation(26) 77. woman_participation(27) 77. woman_participation(28) 77. woman_participation(29) 77. woman_participation(30)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s