Εμπειρία εθελοντή

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία με την Χριστίνα και πτήση με Air Serbia για Ποντγκόριτσα με ενδιάμεσο το Βελιγράδι. Συνάντηση με τους διοργανωτές στο αεροδρόμιο και βουρ για την πόλη που θα φιλοξενούσε το training , το παραλιακό Bar: Ένα τουριστικό θέρετρο το οποίο βρισκόταν στην αρχή της σεζόν και σε αρκετά σημεία θύμιζε Ελλάδα. Οι πρώτες συναντήσεις με τους συμμετέχοντες πάντα είναι επιφυλακτικές και αμήχανες. Ο κανόνας δεν άλλαξε και σε αυτό το πρόγραμμα: Πρώτη βόλτα με τα παιδιά και γνωριμία με διευρευνητικές ερωτήσεις και «σκαναρίσματα».

Το Group των συμμετεχόντων περιείχε ηλικίες από 20 μέχρι 40 με έντονο το στοιχείο της πολυσυλλεκτικότητας. Το ότι υπήρχαν 2 άτομα από κάθε χώρα διευκόλυνε το γρήγορο άνοιγμα των επικοινωνιακών «συνόρων» μεταξύ των ομάδων. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν οι : Αλβανία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Εσθονία, Γαλλία, Βοσνία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Σουηδία και Λεττονία. Το training ονομάζονταν «Sensitivity for Active Support» και η θεματική του είχε να κάνει με τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.

Ο trainer από Σερβία και μπορώ να πω ότι έκανε πολύ καλή δουλειά στο να δημιουργήσει ένα group με ιδιαίτερη δυναμική που συμμετείχε έντονα σε όλες τις δραστηριότητες. Tα energizers κλασικά ήταν το άνοιγμα κάθε ημέρας: Ouga tsaka, Favorite movies, Tornados and so on…   Παράλληλα τα sessions ήταν πολύ ενδιαφέροντα δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να εργαστεί σε ομάδες και να εκφραστεί δημιουργικά. Χρόνος για θάλασσα υπήρχε στα μεσημέρια ανάμεσα στα session (Ορισμένα session προετοιμάστηκαν στην θάλασσα). Από εκδρομές άλλο τίποτα… Μπορέσαμε να δούμε την παλιά πόλη του Bar ( Stari Bar) , την Ποντγκόριτσα όπου επισκεφτήκαμε ένα Queer Festival και το καλύτερο; Είχαμε μια μέρα free όπου την εκμεταλλευτήκαμε νοικιάζοντας αυτοκίνητο και κάνοντας ένα μίνι road trip στα παράλια του Μαυροβουνίου ( Μπουντβα και το μαγευτικό Κότορ) καταλήγοντας στο Μεσαιωνικό Ντουμβρόβνικ όπου μαγευτήκαμε από την ατμόσφαιρα και την γραφικότητα της πόλης.

Ο secret friend μας κάθε μέρα έκανε και από μια έκπληξη ενώ τα βράδια γέμιζαν με τα intercultural evening που μας έδιναν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε γεύσεις και αλκοόλ φυσικά από άλλες πολιτείες… Το training έφτανε στο τέλος του , το Reimbursment (αποζημίωση αεροπορικών) στην ώρα του, αλλά και το Youthpass στο χέρι. Η ώρα της επιστροφής ήταν δύσκολη. Ξύπνημα νωρίς μετά από πάρτι μέχρι τελικής πτώσεως. Όλοι κοιμούνται αλλά το ταξί σε περιμένει. See you soon my friends!

Παπαχριστοδούλου Νίκος

 

TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (1) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (2) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (3) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (4) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (5) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (6) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (7) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (8) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (9) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (10) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (11) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (12) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (13) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (14) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (15) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (16) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (17) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (18) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (19) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (20) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (21) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (22) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (23) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (24) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (25) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (26) TC Sensitivity for Active Support, Montenegro (27)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s