«Socially Employed», Youth Exchange, Ayia Napa, Cyprus, 22/02 – 02/03/2013

Το  Youth Exchange  στην Αγία Νάπα ήταν μια συναρπαστική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια αυτών των  ημερών είχα την ευκαιρία να απολαύσω τη χαρά της συλλογικής δράσης και της ομαδικής εργασίας. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκα σκέψεις, ιδέες και απόψεις τόσο σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και για πολλά άλλα θέματα, που όπως αντιλήφθηκα απασχολούν τους περισσότερους νέους ανεξαρτήτου εθνικότητας. Κατά την διάρκεια των project και των workshops είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε  πώς να χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση του εαυτό μας και της επιχείρησής μας καθώς και το πως να γράφουμε ένα καλό βιογραφικό σημείωμα και μια ελκυστική συνοδευτική επιστολή. Έμφαση δόθηκε και στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κοινή χρήση των δεδομένων μας στο διαδίκτυο. Πολύ ενδιαφέρουσες ήταν και οι πολιτιστικές βραδιές κατά τις οποίες γνώρισα τον πολιτισμό των συμμετεχόντων καθώς και τους οργανισμούς που εκπροσωπούσαν. Κλείνοντας, ανεξίτηλα θα μείνουν στη μνήμη μου τα αξιοθέατα της Αγίας Νάπας όπως το μοναστήρι και οι σπηλιές αλλά και ο Ιερός Ναός του Αγίου Λαζάρου και το φρούριο στη Λάρνακα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Γ.Ζ.

   22   Φλεβάρη  με  2 Μάρτη (2013) ήμουν στη Αγία Νάπα της Κύπρου όπου είχα την τύχη να  ζήσω μια από τις πιο όμορφες και ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής μου. Και φυσικά  δεν την έζησα μόνη μου, αλλά με μια παρέα 70 χαμογελαστών ατόμων από 10 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης! Ελλάδα, Κύπρος, Λετονία, Μάλτα, Βουλγαρία, Γαλλία, Ρουμανία, Πολωνία, Ισπανία και Βέλγιο, πιο multi-culti κατάσταση δεν γίνεται! Πώς βρεθήκαμε εκεί; Συμμετείχαμε λοιπόν, σε  ένα ευρωπαικό πρόγραμμα Youth in Action με θέμα ‘Socially Employed’.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να παρουσιάσει τους συμμετέχοντες την επιρροή των Social Media στην αναζήτηση εργασίας. Συζητώντας (και εξασκώντας τα αγγλικά) πότε σε μικρές και πότε σε μεγαλύτερες ομάδες και λαμβάνοντας μέρος σε δημιουργικές δραστηριότητες ανακαλύψαμε και άλλοτε ευφηύραμε τρόπους για την αποτελεσματικότερη αναζήτηση εργασίας, παρουσίασης της δουλείας μας και προώθησης του εαυτού μας μέσω Internet. Επίσης γνωρίσαμε τις αμέτρητες δυνατότητες των Social Media και επικεντρωθήκαμε στην ορθή χρήση αλλά και στους κινδύνους που παραμονεύουν. Ακόμα μάθαμε κολπάκια για την σύνταξη ενός ελκυστικού βιογραφικού σημειώματος.  Ήταν μια καλή ευκαιρία για την εξάσκηση και την ανάπτυξη (γιατί όχι;) των επικοινωνιακών, κοινωνικών, συνεργατικών και δημιουργικών ικανοτήτων μας.

Ένα άλλο μέρος του προγράμματος πολύ ενδιαφέρον αποτελούσαν οι λεγόμενες Cultural Nights όπου κάθε ομάδα παρουσίαζε τη χώρα της. Κάθε βράδυ δηλαδή, κάναμε ένα μικρό ταξίδι σε κάποια χώρα όπου εξερευνούσαμε τον πολιτισμό της, ακούγαμε τις μουσικές της και δοκιμάζαμε τις γεύσεις της… Έτσι γλυκά έκλεινα οι γεμάτες μέρες μας και όποιος είχε ακόμη λίγη ενέργεια διασκέδαζε στο δωμάτιο ή σε κάποιο μπαρ της πόλης.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι μέσα από αυτή τη εμπειρία δημιουργείς φιλίες, γίνεσαι πιο ανοιχτόμυαλος και δημιουργικός και ανακαλύπτεις νέες πτυχές του εαυτού σου!Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα να συμμετέχεις κι εσύ σε ένα ευρωπαικό πρόγραμμα και να ζήσεις μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα!

Σας Φιλώ,  Ν.Λ.

CY_Socially Employed (1)CY_Socially Employed (2) CY_Socially Employed (3) CY_Socially Employed (4) CY_Socially Employed (5) CY_Socially Employed (6) CY_Socially Employed (7) CY_Socially Employed (8) CY_Socially Employed (9) CY_Socially Employed (10) CY_Socially Employed (11) CY_Socially Employed (12) CY_Socially Employed (13) CY_Socially Employed (14) CY_Socially Employed (15) CY_Socially Employed (16) CY_Socially Employed (17) CY_Socially Employed (18) CY_Socially Employed (19) CY_Socially Employed (20) CY_Socially Employed (21) CY_Socially Employed (22) CY_Socially Employed (23) CY_Socially Employed (24) CY_Socially Employed (25) CY_Socially Employed (26) CY_Socially Employed (27) CY_Socially Employed (28) CY_Socially Employed (29) CY_Socially Employed (30) CY_Socially Employed (31) CY_Socially Employed (32)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s