Εμπειρία εθελοντή

Οι νέοι της Ευρώπης μέσα από τα προγράμματα «Νέα Γενιά σε Δράση» συναντιούνται, γνωρίζονται, σκέφτονται, προβληματίζονται, ανακαλύπτουν, μαθαίνουν και διασκεδάζουν.

Κεντρικό θέμα του εκπαιδευτικού μαθήματος στο Πλύμουθ ήταν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Ανταμώσαμε νέοι από την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία και καταγράψαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις χώρες μας γύρω από τα ζητήματα τους ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Μας ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο που συμμετείχαμε ως Έλληνες, δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας με τη μετανάστευση και το ρατσισμό. Μας έκανε δε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι τα έντονα φαινόμενα ρατσισμού στην Ελλάδα και η άνοδος της ακροδεξιάς ήταν γνωστή σχεδόν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Εξαιρετικά ήταν τα σεμινάρια σχετικά με την σύλληψη, σχεδιασμό και υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων και πρωτοβουλιών στη χώρα μας, απευθυνόμενα σε ανθρώπους με λιγότερες ευκαιρίες (μετανάστες, ασθενείς, νέοι με αναπηρίες κλπ). Η διαδραστικότητα των σεμιναρίων, η πρακτική εφαρμογή της διδασκαλίας μέσα από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συμμετοχή μας στις ασκήσεις και η συζήτηση για τα αποτελέσματα των ασκήσεων και για τα συμπεράσματα που εξάγαμε, μας έδωσε τη δυνατότητα να αφομοιώσουμε πολλά πράγματα και να γυρίσουμε στις πατρίδες μας με γνώσεις κι εμπειρίες που θα αποτελέσουν εξαιρετικό εργαλείο στην παραπέρα μας πορεία.

Χτίσαμε φιλίες με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, ανταλλάξαμε υποσχέσεις συνάντησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες τους ενώ μέσα από την διαπολιτισμική βραδιά που οργανώσαμε όλοι οι συμμετέχοντες, είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την κουλτούρα των άλλων λαών, ν` ακούσουμε τη μουσική τους και να γευτούμε τα φαγητά και τα ποτά τους.

Η οργάνωση ήταν εξαιρετική. Τα παιδιά του Youthfullyyours μας παρείχαν χρησιμότατες πληροφορίες πριν και κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Οι οργανωτές του Amber Initatives ήταν συνεπέστατοι και γεμάτοι όρεξη και μεράκι γι` αυτό που κάνουν. Μερίμνησαν ώστε να διευκολυνθούμε στις μετακινήσεις μας και προγραμμάτισαν τις επισκέψεις μας στα αξιοθέατα της πόλης.

Το Πλύμουθ είναι μια γλυκύτατη μικρή (για τα δεδομένα της Αγγλίας) πόλη, με σχεδόν μηδενική εγκληματικότητα, ατελείωτο πράσινο και φανταστική θέα στη θάλασσα. Τα bars και οι pubs που επισκεφτήκαμε ήταν όλα υπέροχα.

Β.Σ.

42. TC Addressing European Mobility (1)42. TC Addressing European Mobility (2) 42. TC Addressing European Mobility (3) 42. TC Addressing European Mobility (4) 42. TC Addressing European Mobility (5) 42. TC Addressing European Mobility (6) 42. TC Addressing European Mobility (7) 42. TC Addressing European Mobility (8) 42. TC Addressing European Mobility (9) 42. TC Addressing European Mobility (10) 42. TC Addressing European Mobility (11) 42. TC Addressing European Mobility (12) 42. TC Addressing European Mobility (13) 42. TC Addressing European Mobility (14) 42. TC Addressing European Mobility (15) 42. TC Addressing European Mobility (16) 42. TC Addressing European Mobility (17) 42. TC Addressing European Mobility (18) 42. TC Addressing European Mobility (19) 42. TC Addressing European Mobility (20)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s