Εμπειρία εθελοντών

Ένα τηλεφώνημα που κανείς δε θα περίμενε να μας δώσει τόση χαρά. Είχαμε επιλεχθεί να πάμε Πορτογαλία!!! Η χαρά και η αγωνία για το τι θα συναντούσαμε ήταν τεράστια. Τέσσερις άγνωστοι άνθρωποι καταφέραμε και γίναμε ομάδα σε μόλις δέκα λεπτά από την ώρα που γνωριστήκαμε στο αεροδρόμιο. Αφού φτάσαμε, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να γνωριστούμε με όλους και μέρα με τη μέρα να γινόμαστε όλο και πιο πολύ φίλοι.

Την τρίτη μέρα και παρά την καλή μας πρόθεση να ολοκληρωθεί αυτό το πρόγραμμα, ήταν τεχνικά αδύνατο διότι η περιγραφή του προγράμματος δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς, υπήρχε ανεπαρκής κάλυψη των βασικών μας αναγκών και τέλος δεν υπήρχε ούτε κάποιος συντονιστής, ούτε και κάποιο πρόγραμμα. Αποτέλεσμα η μη ομαλή ροή του προγράμματος και η δυσαρέσκεια και των 30 συμμετεχόντων. Η κατάσταση πλέον είχε ξεφύγει και οι οργανισμοί που μας έστειλαν να συμμετάσχουμε, απευθύνθηκαν στους αρμόδιους, προκειμένου να γίνει επιθεώρηση. Το πρόγραμμα κρίθηκε και επισήμως ακατάλληλο και ήμασταν όλοι σε αναμονή του τι θα γινόταν μετά. Λόγω του γεγονότος ότι δε μπορούσαμε να αλλάξουμε εισιτήρια για την επιστροφή ο αμόδιος φορέας αυτών των προγραμμάτων υποχρέωσε τον οργανισμό που μας φιλοξένησε να μας παρέχει δωρεάν διαμονή και μας έδωσε και ένα σταθερό ποσό, αρκετό για τα γεύματα της κάθε ημέρας για τις υπόλοιπες ημέρες στη Λισαβόνα.

Παρά την απογοήτευση, μας περίμενε ένα όμορφο τέλος στην ταλαιπωρία μας και 4 καταπληκτικές μέρες στη Λισαβόνα. Βέβαια, συνεχίσαμε να κάνουμε meetingsκαι δράσεις που σχετίζονταν με το πρόγραμμα και το κυριότερο, παραμείναμε ομάδα. Απρόοπτα μπορεί να συμβούν, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να διαχειριστείς την κάθε κατάσταση και να εκτιμήσεις τις επιπλέον εμπειρίες που θα έχεις ζήσει.

Υ.Γ. Ευχαριστούμε πολύ το YouthfullyYours για την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα αλλά και που ήταν πραγματικά δίπλα μας σε ότι χρειαστήκαμε.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Βιτωράτος & Κέλλυ Σορόβου

28177_10202727035714816_278078585_n1528756_10202727022834494_1768914481_n Youths Against Homophobia (1) Youths Against Homophobia (2) Youths Against Homophobia (3) Youths Against Homophobia (4) Youths Against Homophobia (5) Youths Against Homophobia (7) Youths Against Homophobia (8) Youths Against Homophobia (9) Youths Against Homophobia (10) Youths Against Homophobia (11) Youths Against Homophobia (12) Youths Against Homophobia (13)

Σχολιάστε